History of Virtua Fighter

Evolution of Fighting


history_a.jpg Virtua Fighter är ett av de få spel som räknas som pionjär i spelhistorien.
Virtua Fighter förde spel- marknaden och grenen fighting till helt ny dimension av visuell teknik och underhållning.
Seriens utveckling betraktades som framgång för spel, konst och entertainmentverksamhet och belönades 1998 med Computerworld Smithsonian Award, värt att tillägga att Virtua Fighter är det hittills enda tv-spelet som fått den här utmärkelsen, vilket säger mer än nog. Virtua Fighter kommer att vara bevarad för alltid som pionjär inom spelmarknaden. Virtua Fighter gallery finns bevarad i Washington DC Smithsonian museum …
Historien om Virtua Fighter är lika djup och bred som själva spelet med många legendariska och känsloladdade fajtingdrama både i och utanför turneringar. Spelet visar också hur mycket det har betytt för spelmarknaden, datortekniken men också hur spelet har påverkat samhällets syn på spel och dessa spelare.
Det som utmärker spelets utveckling är SEGA’s nära och unika samarbete med spelarna där de ständigt tagit del av fansens åsikter. Detta är nödvändigt då spel som Virtua Fighter är en levande produkt. För att förstå spelets utveckling måste man därför vara där och uppleva atmosfären Virtua World och tillsammans med fansen utveckla Virtua Fighter och dess atmosfär.

Virtua Fighter är en ”levande produkt”

Det är allmänt känt att några i utvecklingsteamet kallade sig förhistory_001.jpg, The Four Sky Kings i hemlighet och utmanade alla i turneringar, event och casual under Virtua Fighter 1 och 2 etc.
Genom engagemang och nära samarbete med gamer har SEGA lyckats utveckla Virtua Fighter till en av de mest respekterade spel och ledande spel inom grenen fajting.
Virtua Fighter förändrade samhällets syn på fajtingspel och dess spelare. De är inte längre så kallade spelnördar utan behandlas som stjärnor där till och med vanliga massmedia som TV till tant tidningar skrev artiklar om just Virtua Fighter spelare …

Virtua Fighter förändrade samhällets syn på fajtingspel och dess spelare …

Virtua Fighter har sedan dess toppat Japansk arkad topplistan år efter år sen 94 och ständigt hårt bevakad av både spelmedia och folk världen runt. Serien uppdateras ständigt och står än idag för kvalitet som få andra lyckas förmedla inom grenen fajting.
Till skillnad från många andra fajtingspel ute på marknaden så är det alltid den senaste i serien som gäller, dvs. ett nytt Virtua Fighter har hittills alltid överträffar föregångaren, det säger en del om spelets utvecklingskvalitet.
history_010.jpg

ett nytt Virtua Fighter har hittills ”alltid” överträffar föregångaren, det säger en del om spelets utvecklingskvalitet.

Virtua Fighter ligger ständigt i framkanten av hårdvarautvecklingen inom arkadmarknaden. Varje ny serie ersätts med en ny, unik och kraftfullare hårdvara. Allt som de har åstadkommit är mer eller mindre väldigt unikt. Det var de som började med 3d fajting, character customizing och quest, uppkoppling mellan arkad, mobiltelefon och internet (VFnet), livesändning av turneringar plus mycket unik spelmotor och kontrollupplägget etc. … De satte även standard för arkadkabinetter i och med Virtua Fighter.
Virtua Fighter har väldigt unikt och revolutionerande kontrollsystem,gpk.jpg+ spak där man guardar genom att tryckag.jpgtill skillnad från många andra klassiska fajtingspel där man håller bakåt för guard …
Hur konstigt det än låter så är detg.jpgsom är så revolutionerande och ligger som grun för Virtua Fighter’s smarta och unika spelsystemet men också bottenlösa djup som spelet erbjuder. Tack vare välgenomtänkt, logiskt och enkelt spelsystem har spelet kunnat vidareutveckla det redan perfekta spelsystemet till ytterligare ny dimension av fajting. Därför går Virtua Fighter ständigt framåt och fansen får samtidigt utveckla med spelet och följa historien av Virtua Fighter. Detta är några av orsakerna till varför Virtua Fighter har så lojala och djupa fans som hängivet följer serien. Några av dessa fans har blivit Virtua Fihter maskot, kändis, Tetsujin eller spelskribent. De vill förmedla djupet av underhållningen i Virtua Fighter, varför spelet är unikt, intressant och varför alla måste ge spelet en chans innan de dömer ut spelet. Dessa legendariska Virtua Fighter fanatiker blev senare kallad för Virtua Junky. Ett uttryck för de personer som verkligen älskar Virtua Fighter …
En gång Virtua Junky, alltid Virtua Junky …

 

History of Virtua Fighter


  • Virtua Fighter
  • Virtua Fighter 2
  • Virtua Fighter 3
  • Virtua Fighter 4
  • Virtua Fighter 5

 

history_004.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: