Tech & Tactic Tutorial Vids


Är man intresserad så är både teoretisk plugg och träning otroligt spännande!

Skulle jag betygsätta Virtua Fighter 4 Evolution till Play Station 2 ”som konsolspel” idag så blir det nog så nära 10 man kan komma i skala 1 till 10 … Det är nog utan tvekan den mest välarbetade konsol Virtua Fighter i hela serien eller till och med grenen fajting! Spelet erbjöd utan tvekan de bästa möjligheter för att kunna utveckla tillsammans med spelet. Inte bara rent teknisk utan spelet visade också mycket pedagogiskt underhållningsvärde av Virtua Fighter, meningen och sanningen bakom spelet och hur man ska tänka och leva i Virtua Fighter dimensionen.
Konsolversionen av Virtua Fighter 4 Evolution träningsläge låg långt före sin tid och ligger fortfarande långt före de andra och är en förebild för grenen fajting, nåt som tyvärr alldeles för få förstod sig på av nån anledning …

Virtua Fighter 4 Evolution träningsläge låg långt före sin tid och ligger fortfarande långt före de andra och är en förebild för grenen fajting

Tyvärr har SEGA av nån mystisk anledning tagit bort allt extra godismaterial till konsolversionen av Virtua Fighter 5.
Trots att spelet har blivit betydligt mer nybörjarvänligt jämfört med äldre Virtua Fighter så är saknaden av gedigen och pedagogisk tutorial läge stort …
I väst där teoretisk fajtingtänkande fortfarande är väldigt ung så är turorial och andra pedagogiska träningsmöjligheter ett måste …
Tack vare inbitna fans har det på sista tiden dykt upp mycket välarbetad tutorial filmer där de förklarar pedagogiskt teorin bakom spelsystemet och visar hur det funkar i praktiken.
Spelar man Virtua Fighter 5 så bör man ha sett de här tutorial filmer, rekommenderar varmt till alla oavsett nybörjare eller erfaren spelare. De går igenom mycket pedagogiskt många av grundläggande tekniker och taktiker men också lite svårare där ni har möjlighet att få en blick av djupet i Virtua Fighter.
Behärskar du dessa tekniker så garanterar jag att du har kommit så långt bort från vad all mashning heter och är en värdig Virtua Junky som kommer att krossa de flesta i din närhet! Rekommenderar varmt till alla Virtua Fighter spelare … Enjoy!

 

How to Bounce a Combo


Att lära sig combo är idag ett måste inom fajtingspel. Att utforska och testa combo är en bra start för att både lära sig spelet men också hitta “my char”.
När man väl fått in en combo attack så är det mer eller mindre gratis chans (!) att kunna skada motståndaren. Därför finns det lixom inte nån anledning att inte utnyttja maximalt av sådan situation och därför är just combo skills mycket viktigt.
Combo systemet är djup och skillskrävande, här finns fortfarande mängder av saker du kan finslipa och förbättra. Varje små förbättringar i combo skills ger direkt resultat i din win rate!
Den ”speciella bounce combo” som redan fanns med undantag i Virtua Fighter 4 Evolution är nu en allmän system till Virtua Fighter 5. Här har ni möjlighet att ytterligare skada motståndaren med spektakulära Bounce Combo! Läs resten av inlägget >>

 

Defense


 

Movement


 

Offensive Move


Hur konstigt det än låter så är 3d en av de största eller om inte största utveckling från Virtua Fighter 4 till 5. Man har nu utökat systemets hit koncept från 2d till ”sann 3d” med side hit och side position system vilket medför bredare och djupare variation av taktiskt upplägg i både offensiven och deffensiven.
Enligt SEGA själva:

”Att kunna fajta fritt i alla riktningar i 3d atmosfären är målet för utveckling av Virtua Fighter 5, a new true 3d fighting game!”.

Men hur och var kommer OM (offensive move) in i bilden … ?
Vi går in och kikar i det nya systemet och konceptet av Virtua Fighter 5, “a new true 3d fighting game”! Läs resten av inlägget >>

 

Side Turned Situation


Side turn är ett nytt system som har tillkommit i och med VF5 och har stor betydelse för taktiska upplägget i VS. Det gäller att förstå hur man får side turn på motståndaren, hur man kan pressa vidare med nitaku och combo men också hur man hanterar side turn i defense.
Genom att förstå hur tekniken involverar dynamiken i VS kommer du att få större variationsmöjligheter och kunna pressa och fajtas smartare och inte minst vackrare Virtua Fighting!
Utforska det fortfarande outforskade område i Virtua Fighter 5, side turned situation! Läs resten av inlägget >>

 

Throw Clash


 

Throw Escape


Geniala tekniken TE (Throw Escape) skapades i Virtua Fighter 2 som var troligtvis först ut med tekniken TE inom grenen fajting. Virtua Fighter 3 utvecklade vidare och lade grunden för dagens djup av TE.
TE är motsatt i förhållande till kast som hör till en av tre elementärsystem (attack, kast och guard) i Virtua Fighter. Kast tillhör också grundläggande offensiv taktik nitaku (val mellan midattack och kast) och därför är TE minst lika viktigt som själva kasten!
Kast är mycket effektivt vid närstrid eftersom det kan göra skada trots motståndarens guard och därför har djupt förståelse av TE avgörande betydelse för vinster och förluster. Läs resten av inlägget >>

Annonser

One Response to Tech & Tactic Tutorial Vids

  1. Lau.VF skriver:

    Mer texter och filmer kommer att uppdateras här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: